Hur Man Upplever Jamaicas Levande Maroonkultur

Charlestown Maroons

Arv och kultur

Charles Town Maroons välkomnar dig till deras bostadsområde och samhälle där de delar berättelser om sin historia och kultur. Du lär dig om deras maroonförfäder och varför de levde med slagorden "frihet eller död." Hör berättelser om deras kamp och sätt att motstå och överleva, inklusive kamouflage och gerillakrig. I museet kan du lära dig om maroonpolitik, fördrag och hjältar, samt röra vid föremål från slaveriets dagar och jämföra dem med saker som fortfarande är i bruk idag.

Musik och dans

I det heliga mötesutrymmet på Asafu-gården kommer du att interagera med maroons och uppleva hur de uttrycker sig själva genom trummusik och dans. Du kommer att kunna höra och röra vid en Abeng, ett slags signalhorninstrument som används av maroonkrigare för att kommunicera och som fortfarande idag används för att sammankalla medlemmar i samhället. Testa din hand när du spelar Gombeh-trumman och lär dig att dansa Kromante-dansen!

Traditionell mat och andra upplevelser

Njut av det välsmakande autentiska maroonköket, till exempel kalebass eller kalebass med en färskpressad juice. Du kan också lära dig om deras traditionella örter och helande ritualer eller ta en guidad vandring i den omgivande regnskogen. Oavset

5 bästa ställena att njuta av Blue Mountain-kaffe (och en Blue Mountain-utsikt)

Blue Mountains
Bild av: Joshua Cogan


Letar du efter det perfekta stället att njuta av en kopp av Jamaicas världsberömda Blue Mountain kaffe? Överväg att ta en resa till Blue Mountains för en autentisk kaffeupplevelse, med sval frisk luft och 360 graders fantastisk utsikt. Här är fem platser som lokalbefolkningen föredrar för att njuta av den perfekta koppen kaffe, mindre än en timme från Kingston.

1.EITS Cafe

EITS Cafe ligger precis utanför Blue Mountains nationalpark och erbjuder lokala ekologiska måltider såväl som det läckra Blue Mountain-kaffet som du letar efter. Detta kafé på en bergssluttning har utsikt över böljande frodiga gröna kullar och över Kingston Bay och bortom det. EITS Cafe erbjuder en sval bergstillflykt där du kan njuta av kaffe i världsklass på den täckta terrassen ovanför träden, det förtjänar ett besök på din nästa resa till Blue Mountains.

(Länk: https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g6522758-d2093049-ReviewsElTS_Cafe-lrish_Town_Saint_Andrew_Parish_Jamaica.html)

2. The Gap Cafe

Gap cafe

En annan plats att njuta av världens bästa kopp kaffe är Gap Cafe, bara fem minuters promenad från Holywell rekreationsområde. Gap Cafe är en restaurang och presentbutik som även erbjuder resenärer ett rum för natten i dess pittoreska stugor. Gap Cafe är inte bara en plats för kaffeälskaren, utan också ett paradis för naturentusiaster, fågelskådare och ett utmärkt ställe att äta för . SÖK

(Länk: http://thegapjm.com/)

3. Kaffetur på Holywell

Om du vill ha mer än bara kaffe och natursköna vyer, överväg att boka en kaffetur på Holywell rekreationsområde och lär dig allt om processen innan kaffet hamnar i din kopp. Rundturen tar dig genom Twymans Old Tavern Blue Mountain Estate, där du kan vandra genom kaffegården, samt lära dig om deras ekologiska jordbruksmetoder och hur det unika klimatet bidrar till den unika smaken på det kaffe som odlas här. Som avslutning på turen kan du delta i en provsmakning och köpa en påse med kaffe för att ta med dig hem och dela - eller inte dela - med dina vänner.

(Länk: https://www.blueandjohncrowmountains.org/do/walks-and-hikes/holywell-coffee-tours)

4. Strawberry Hill Resort

strawberry-hill-2-900x500

Letar du efter ett mer lyxigt ställe att njuta av Blue Mountain-kaffe? I så fall kan Strawberry Hill vara platsen för dig eftersom den erbjuder en högklassig matupplevelse på en hög kulle. Restaurangen erbjuder en mycket vacker utsikt över Kingston under dagen och på natten kan du njuta av stadens ljus.

(Länk: https://www.strawberryhillhotel.com/)

5. Cafe Blue

Sist men definitivt inte minst är Cafe Blue, ett sött, lokalt kafé på bergssluttningen som serverar ett fantastiskt blått bergskaffe och samtidigt erbjuder blå bergsutsikt. Du kan inte gå fel med ett besök på Blue Cafe.

(Länk: http://www.jamaicacafeblue.com/